LEVESEK
HÚSOK, TÉSZTÁK, KÖRETEK
Töltött káposzta – Gefülltes Kraut
Most még pihennek a stifolderek
Főtt öregkolbász, babfőzelékkel
Rakott krumpli palacsintatésztával
A babos tészta a krumplis testvére
Egy egyszerű héveknédli – folytatás Geresdlakon
Töltött paprika – Gefüllte paprikaschoten
Hagymás bab kolbásszal, burgonyás gombócokkal
Sufnudli zsenge medvehagymával és házi sonkával
Käse, aminek semmi köze a sajthoz
Szüreti csirkepaprikás gombóccal
Savanyú mártás tojással, akár héveknédli mellé is
Hány pekeskifli lesz egy kiló lisztből?
Pekes kifli (backen:sütni, kipfel:kifli)
ÉDESSÉGEK
Gewürzstange – fűszeres stangli
Zimtkrapfen – egy igazi sváb fánk
ÜNNEPEK, FESZTIVÁLOK
A legfinomabb pekeskiflit keresték
Svábkifliverseny Szederkényben
Az erős ember és a gőzgombócok
Képek a fekedi stifolderfesztiválról
Mecsekpölöskei az idei sváb szépségkirálynő
Bólyi csirkefőző ünnep és más mulatságok
Pillanatképek a XI. Kékfestő Fesztiválról
Kékfestő Fesztivál Nagynyárádon
Ahol gőzgombócból lesz a kerítés
HAGYOMÁNY
A szellemi kulturális örökség része a bólyi Emmausz is
Székely és sváb kincseink – Wilhelm-Pék Bora könyvéről
A sváb konyha nyomában – nem magyarázatképpen
VISSZHANG
Klänge der Heimat – a blog a gálaesten
Az Unser Bildschirm riportja a blogról
Márton-napi kalandozás – receptverseny és győzelem
Interjú az MR6-on és az MR4-en
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.