„Élnek még itt Villányban is olyan öregek, akik tudják, hogy hogyan kell a régi receptek szerint befőzni, lekvárt készíteni, vagy akár fácánt bontani. Hihetetlen mennyiségű tapasztalat van a birtokukban, amit meg kell ismernünk, meg kell őriznünk”
Polgár Katalin szavait idézem, akivel a Polgár Bortrezor lugasában beszélgettünk nemrégiben, a pincészet 2010-es, Márton-napi receptversenye győzteseként, egy finom vacsora után.
Igyekeznek visszamenni a helyi hagyományokhoz, keresik a helyi konyhatitkokat, és szeretnének minél több helyben termelt, előállított ételt a vendégek elé tenni.
A jogszabály szerint a falusi vendégasztal: a családi magánétkezésekhez előállított házi élelmiszerekhez és gasztronómiai hagyományokhoz kapcsolódó tevékenységek bemutatása és az így előállított saját készítmények értékesítése napi legfeljebb tizenöt látogató részére. A látogató a szolgáltató tevékenységet igénybe vevő turista, kiránduló. A tevékenységet alkalomszerűen lehet végezni. Alkalomszerűnek akkor minősül, ha azt idényjelleggel, vagy nem napi rendszerességgel végzik.
Néhány kép a Polgár Panzióban eltöltött estéről. (A poszt elején látható idős nénik az idei fekedi Stifolderfesztivál vendégei voltak.)
Éreztük, hogy vártak minket
Több száz ember befér ebbe a pincébe
Sorakoznak a trezorok
Björn, az ABBA legendás tagja is bérel egy kis fülkét a borainak
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal