Az egyik legegyszerűbb és leghétköznapibb étel a sváb konyhán, ennek ellenére az ünnepi asztalok gyakori vendége. Hagyományos sváb lakodalmi menüsor például elképzelhetetlen a leves után következő főtt húsokkal, és a melléjük kínált paradicsom- illetve fokhagymaszósszal.

1. Hevítsük fel a zsírt egy serpenyőben, és a lisztet belekanalazva, folyamatos kevergetés közben készítsünk világosbarna rántást.
2. Ha már úgy látjuk, hogy kezd megjönni a színe, akkor tegyük bele a zúzott fokhagymát, és jól keverjük össze.
3. Ne sokat késlekedjünk, mehet is bele a tej, amit adagolva, folyamatos kevergetés közben öntsünk hozzá. Sózzuk ízlés szerint, majd keverjük csomómentesre. Nálunk mindig tettek bele egy csipetnyi cukrot is, de ez természetesen elhagyható.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
zoranka · http://www.pecsiborozo.hu 2010.10.06. 17:03:40
Éva Skultétiné Takács 2022.01.03. 06:30:45