pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2011.11.29. 21:47 snaci

Kartoffelflute

A Kartoffelflute, vagy egyszerűen csak fluta egy könnyen elkészíthető burgonyás, sült tészta, ami édesen és sósan is nagyon finom.

A megtisztított krumplit kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, pürésítjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy tapadásmentes edényben felhevítjük a zsírt, és a flutákat kanálnyi adagokban, kis lepény formákban kisütjük. Amikor beletesszük a zsírba a tésztát, egy kicsit lapítsuk el és formázzuk, majd amikor megpirult az egyik oldala, fordítsuk át és süssük aranybarnára a másik felét is. Az elkészült darabokat papírtörlőn csepegtessük le, hogy ne tocsogjanak a zsírban.

Ha desszertnek, édességnek szánjuk, akkor lekvárral, befőttel, friss vagy aszalt gyümölcsökkel is finom, de fogyasztható tejföllel, vagy köretként is húsok mellé.

 
Hozzávalók: 

• 500 gramm burgonya
• 150 gramm liszt
• 1 deciliter tejszín
• 2 egész tojás
• egy csipetnyi só
• egy evőkanál zsír a sütéshez
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: kartoffelflute fluta


A bejegyzés trackback címe:

https://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr323423090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása