
1. A szalonnacsíkokat egy serpenyőben óvatosan megpirítjuk, a szeleteket félretesszük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.
2. A liszttel rántást készítünk. Ha kevés zsír sült ki a szalonnából, akkor egy kis olívaolajat adunk hozzá. Rádobjuk az apróra zúzott fokhagymát, beleöntjük a tejet és az ecetet. Megsózzuk, majd folyamatos kevergetés közben csomómentes mártást készítünk.
3. Egy rövid forralás után minimálisra mérsékeljük a lángot, és a tojásokat ráültetjük a mártásra, amit ezután már nem kevergetünk.
4. A serpenyőt lefedjük, és megvárjuk, míg a tojások a mártásban tükörtojás állagúvá válnak. Ekkor megsózzuk, és a pirított szalonnadarabkákkal azon melegében tálaljuk. A savanyú tojást gyakran fogyasztották héveknédlivel, de adhatunk hozzá pirítóst, friss kenyeret is.
Üzenj, küldj receptet levélben!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.