pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2012.04.19. 17:52 snaci

Mákos-tejfölös sufnudli

Gyermekkorom nagy kedvence volt a mákos sufnudli. A tésztaétel sós változata az első receptek egyike volt itt a blogon, és azóta a Pécsi Borozó című szaklapban, nyomtatásban is megjelent már.

A tészta összeállításához a legegyszerűbb alapanyagokra van csak szükség, és a nudlik kifőzése sem igényel különösebb gyakorlatot, tehát igen egyszerű ételről van szól, ami a sváb konyhán amúgy nem ritka dolog.

Hozzávalók:

• 600 gramm héjában főtt burgonya
• 100 gramm liszt
• 1 db egész tojás• 1 csipetnyi só
• 2 evőkanál mák
• 2 evőkanál kristálycukor
• 1 pohár tejföl


A burgonyát héjában megfőzzük, majd amikor már egy kicsit kihűlt, megpucoljuk és alaposan összetörjük. A cukrot és a mákot gépben ledaráljuk, vagy mozsárban összetörjük. Az áttört krumplihoz adjuk a lisztet, az egész tojást és a kis sót, majd tésztává gyúrjuk. A tésztát negyedeljük, a darabokból hengereket formázunk, amelyeket felkarikázunk. A kis karikákat előbb golyóvá gyúrjuk, majd a két tenyerünkkel hosszúkás, orsó alakú nudlikat készítünk. A nudlik sodrásáról részletes, fotókkal illusztrált leírás olvasható a korábbi bejegyzésben.

Az elkészült nudlikat egy meglisztezett deszkára tesszük, közben felforralunk egy nagy lábas vizet. A nudlikat egyszerre tesszük a lobogó vízbe, és addig főzzük, míg mind a felszínre jön. Ekkor lecsöpögtetjük, alaposan megszórjuk a cukrozott mákkal, és tejföllel kínáljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya mák tejföl sufnudli


A bejegyzés trackback címe:

https://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr324461500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása