Menzás emlékeink után talán bizarrnak tűnik, de a lányom a napokban tojáslevest követelt vacsorára. Akkor vettem észre, hogy még nem is került fel a receptje a blogra.

Hozzávalók:
• egy közepes fej vöröshagyma
• egy kanál sertészsír
• egy csapott evőkanál fűszerpaprika
• víz, esetleg csirkealaplé
• egy evőkanál liszt
• egy finom házi tojás
• só, bors, ecet
A vöröshagymát olyan apróra vágjuk, amilyenre csak tudjuk, majd egy serpenyőben a kanál zsíron óvatosan, lassan megdinszteljük. Egy-egy evőkanál vizet tehetünk alá, hogy egy kicsit párolódjon is. Ha üvegesre pirult, rátesszük a paprikát és folyamatos kevergetés közben egy kicsit tovább pirítjuk, majd vízzel felengedjük, áttesszük a levesnek szánt lábosba és felöntjük körülbelül egy liter vízzel, illetve ha van, alaplével. Aki szereti, itt beledobhat egy babérlevelet is. Egy kicsit forraljuk, közben a lisztet és a tojást simára keverjük – szükség esetén egy kevés vizet is tehetünk hozzá –, majd vékonyan csurgatva, szintén folyamatosan kevergetve a lobogó levesbe főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk, esetleg egy teáskanálnyi ecettel ízesítjük. Aki selymesebbre, krémesebbre akarja készíteni, az akár tehet bele egy fél deciliter főzőtejszínt is. Pirítsunk mellé kenyérkockákat, díszítsük egy pár csepp finom olajjal.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.