pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2011.07.12. 21:56 snaci

Gewürzstange – fűszeres stangli

A „kwitzstangli” néven ismert édes süteménnyel az idei magyaregregyi Falusi Ízek Fesztiválján találkoztam, ahol ezúttal sváb ételekkel lehetett benevezni a főzőversenybe. Megtudtam, hogy ez az egyszerű, fűszeres rudacska kedvelt rágcsálnivaló volt valamikor, nagyapáink borba, nagyanyáink kávéba, a gyerekek teába mártogatva ropogtatták szívesen.

A hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, amit lisztes deszkán egy centiméteres vastagságúra sodrunk, majd babapiskótához hasonló formákra vágunk fel. A rudacskákat 180 fokos sütőben, úgy negyed óra alatt sütjük meg. Elsőre talán keménynek tűnik majd, de éppen ez a jó benne: a pohárba mártva felszívja a folyadékot, és egy pillanat alatt megpuhul. Én egy hónap elteltével is kóstoltam, és fémdobozban tárolva jól bírta a tárolást.
 
• 20 dekagramm liszt
• 15 dekagramm kristálycukor
• 2 egész tojás
• fél csomag sütőpor
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
• egy csipetnyi só
 
(A recept a Pécsi Borozó nyári számában is olvasható, a sváb ételek rovatban.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség sütemény gewürzstange


A bejegyzés trackback címe:

https://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr153061775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása