pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.11.24. 14:01 snaci

Rakott krumpli palacsintatésztával

A rakott krumpli a főzni tanulók, az albérletezők, a főzni csak kicsit tudók gyakori étele. Nehéz elrontani, számtalan változata van, és – egyetemista koromban sütöttünk mi is eleget –, milyen jól esik buli után, hajnalban, hidegen, egy kis uborkával. Mindenkinek van kedvenc receptje, extra hozzávalója, különleges sütési technikája, ezekbe most nem is mennék bele. A svábos változat azonban mindenképpen megér egy próbát.

Én a felkarikázott krumplit általában egy kicsit előfőzöm, így nem érhet meglepetés, sőt, olykor még a hagymát is megforgatom egy kis forró zsiradékon, mielőtt az edénybe fektetem. Házi füstölt kolbász, szalámi adja meg a fő ízt, de főtt tojást nem teszek bele. És amitől svábos – legalábbis én egy sváb receptkönyvben találkoztam vele –, az a palacsintatészta. Az alapanyagok mennyiségétől, az edény méretétől függően keverjünk ki híg palacsintatésztát. Minden tojás mellé keverjünk egy-egy kanál lisztet, és annyi tejet, hogy a megfelelő, híg állagot elérjük. Ezzel öntsük nyakon a szépen összeállított rakott krumplinkat, majd tegyük 180 fokos sütőbe, és ki se vegyük, míg a teteje szépen meg nem pirul. Én a gyerekek kedvéért tettem sajtot is a tetejére. A palacsintatésztától szépen összeáll, és könnyen szeletelhető, akár a lasagne. Savanyúság, tejföl jól csúszik mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: rakott krumpli palacsintatészta


A bejegyzés trackback címe:

https://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr802470227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása