Igazi kihívás volt, amikor 2014 februárjában a blog felkérést kapott az etyeki Rókusfalvy Fogadótól egy komplett sváb menüsor elkészítésére és bemutatására. Végre lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljuk: hogyan működnek a hagyományos, egyszerű sváb ételek egy profi konyhán és egy méltán jó hírű étteremben. Nem tagadom, volt némi félelmem: vajon a vendégek hogyan fogadják majd a menüt, lesz-e rá érdeklődés egyáltalán?
Az sem titok, hogy a meghívás kiötlője, a fogadó étteremvezetője az öcsém, Balázs. Ő hamar megnyugtatott, hogy a profi konyhai csapat és a remek pincérek mind a segítségemre lesznek, úgyhogy nincs ok az aggodalomra.
És tényleg nem volt. Patai Lali konyhafőnök vezetésével néhány óra alatt elkészült a menü, és az ételek a kreatív tálalásnak köszönhetően nem csak finomak, de kívánatosak is lettek. Egy hétig választhatták a betérők napi ajánlatként a fogásokat. A vendégek visszajelzései is csak megerősítettek abban, hogy a hagyományos sváb konyhának van helye a hazai gasztronómiában. Az ott töltött nap nagy élmény volt, sok tapasztalattal és új barátokkal. Köszönet érte.
A pekeskifli.blog.hu menüje a Rókusfalvy Fogadóban
• „Pekeskifli und Käse”
• Eiersuppe mit weichgekochtem Ei
• Eingebrannte Bohnen mit Zwiebel, Kartoffelknödel und Bratwurst
• Quarkpuffer
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.