Annak idején nagyanyámnál nem volt divat tejszínt keverni a kaporlevesbe, de én ezzel is gazdagítottam egy kicsit, és nem vált hátrányára. Egyszerű, gyors étel, hétköznapokra. Akinek a tojáslevessel kapcsolatban előítéletei vannak, az a tojást ki is hagyhatja belőle, de akkor érdemes egy kicsivel több tejszínt használni.

• 1 marék apróra vágott friss kapor
• 1 evőkanál liszt
• 1 evőkanál zsír (lehet sertés, liba, vagy kacsa is)
• 1 evőkanál ecet (én rizsecetet használtam)
• 1 deciliter főzőtejszín
• 1 egész tojás
• só, bors
A lisztből és a zsírból rántást készítünk, amikor pirulni kezd, belekeverjük a kaprot, és néhány másodperc múlva felöntjük egy liter vízzel. Tíz percig főzzük, közben hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk. Mérsékelve a lángot, erős kevergetés mellett adjuk hozzá a jól felvert tojást. Az alacsony hőmérséklet, és a keverés azért kell, hogy a tojás apró darabokra essen – én így szeretem – de aki úgy kedveli, hogy kicsit összecsomósodik, az csak lazán forgassa a tojást a lobogó levesbe. A végén öntsük bele a tejszínt, és forraljunk rajta még egyet. Tálaljuk pirított zsemlekockával, friss kaporral.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.