Mint a hozzávalókból is kiderül, ez a túrós, kevés zsírban kisütött tészta nagyon hasonlít a Kartoffelflute nevű lepényhez, de annál sokkal légiesebb, könnyebb állagú. A kanálnyi adagokat kissé kilapítva süssük ki, ne túl forró zsírban. Tálaljuk még azon melegében, fahéjas porcukorral. Ezt az édességet a Großmutters Küche című sváb receptgyűjtemény Käsfretschel néven is említi.
Hozzávalók:
• 500 gramm túró• 125 gramm liszt• 2 egész tojás• 1 deciliter főzőtejszín• egy fél csomag• sütőpor• egy csipetnyi só• egy evőkanál zsír a sütéshez• fahéjas porcukor a meghintéshez
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal