pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2009.10.20. 23:21 snaci

Savanyúmártás tojással – akár héveknédli mellé is

A hétvégi gőzgombóc fesztiválra hangolódva itt egy egészen egyszerű recept, a savanyú mártás tojással, amit a bólyi sváb családokban gyakran készítettek a héveknédli mellé. Ez utóbbi tésztaféléből bőven válogathatnak majd az odalátogatók október 24-én, Geresdlakon.
 
 
 
• 4 szelet bacon szalonna
• 1 púpos ek liszt
• 1 kis olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek almaecet
• 4 dl tej
• 4 tojás
 

1. A szalonnacsíkokat egy serpenyőben óvatosan megpirítjuk, a szeleteket félretesszük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

2. A liszttel rántást készítünk. Ha kevés zsír sült ki a szalonnából, akkor egy kis olívaolajat adunk hozzá. Rádobjuk az apróra zúzott fokhagymát, beleöntjük a tejet és az ecetet. Megsózzuk, majd folyamatos kevergetés közben csomómentes mártást készítünk.

3. Egy rövid forralás után minimálisra mérsékeljük a lángot, és a tojásokat ráültetjük a mártásra, amit ezután már nem kevergetünk.

4. A serpenyőt lefedjük, és megvárjuk, míg a tojások a mártásban tükörtojás állagúvá válnak. Ekkor megsózzuk, és a pirított szalonnadarabkákkal azon melegében tálaljuk. A savanyú tojást gyakran fogyasztották héveknédlivel, de adhatunk hozzá pirítóst, friss kenyeret is.

Üzenj, küldj receptet levélben!

Szólj hozzá!

Címkék: savanyú tojás héveknédli


A bejegyzés trackback címe:

https://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr381464407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása