A geresdlakiak fesztiválján már tavaly is elleshettük a gőzgombóc készítésének legalább tucatnyi módját, és biztos, hogy az idei versenyen is jobbnál jobb, eddig még nem ismert receptekkel találkozhatunk majd. Szombaton, október 24-én ugyanis ismét összejönnek a héveknédli mesterei, hogy öt-hat fős csapatokban bemutassák a tudományukat az érdeklődők előtt.
Nem kis előkészületeket igényel a nevezés, hiszen az indulóknak a szervezők által biztosított liszten kívül mindent maguknak kell vinniük – a gázkályhától kezdve a főzőedényeken át az egyéb hozzávalókig. Az alapanyagokból pedig nincs hiány, hiszen a gőzgombócot eszik babbal, káposztával, mindenféle más zöldséggel, valamint füstölt sonkával, csülökkel, mártásokkal, néhol pedig kompótot adnak mellé. Kíváncsian várjuk az idei felhozatalt. Mert persze, hogy ott leszünk.
III. Gőzgombóc Fesztivál, Geresdlak, 2009. október 24.
(A fotó a www.gozgomboc.hu oldalról származik, ahol a részletes program is olvasható.)
Üzenj, küldj receptet levélben!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
zoranka · http://www.pecsiborozo.hu 2009.10.26. 15:27:14
Agrogombóc 2009.10.29. 09:30:11