pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.05.10. 07:00 snaci

Tejszínes kaporleves

Annak idején nagyanyámnál nem volt divat tejszínt keverni a kaporlevesbe, de én ezzel is gazdagítottam egy kicsit, és nem vált hátrányára. Egyszerű, gyors étel, hétköznapokra. Akinek a tojáslevessel kapcsolatban előítéletei vannak, az a tojást ki is hagyhatja belőle, de akkor érdemes egy kicsivel több tejszínt használni. 

 
• 1 marék apróra vágott friss kapor
1 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír (lehet sertés, liba, vagy kacsa is)
1 evőkanál ecet (én rizsecetet használtam)
1 deciliter főzőtejszín
1 egész tojás
só, bors
 
A lisztből és a zsírból rántást készítünk, amikor pirulni kezd, belekeverjük a kaprot, és néhány másodperc múlva felöntjük egy liter vízzel. Tíz percig főzzük, közben hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk. Mérsékelve a lángot, erős kevergetés mellett adjuk hozzá a jól felvert tojást. Az alacsony hőmérséklet, és a keverés azért kell, hogy a tojás apró darabokra essen – én így szeretem – de aki úgy kedveli, hogy kicsit összecsomósodik, az csak lazán forgassa a tojást a lobogó levesbe. A végén öntsük bele a tejszínt, és forraljunk rajta még egyet. Tálaljuk pirított zsemlekockával, friss kaporral.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves tejszín kapor


A bejegyzés trackback címe:

http://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr551986869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.