pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2010.05.04. 07:00 snaci

Savanyú rántott leves

A rántott leves egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészíthető étel, mondhatni a hétköznapi sváb konyha egyik alapfogása, ami igen gyakran került az asztalra. A savanykás íze miatt kicsit félve tettem a kisgyerekeim elé, és magam is meglepődtem, amikor mindketten szó nélkül bekanalazták. 

 
• 30 gramm sertészsír
1 púpozott evőkanál liszt
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 babérlevél
1 tojás
1 kávéskanál fűszerpaprika
2 evőkanál ecet
10 karika füstölt házi kolbász (kb. 60 gramm)
1,2 liter víz
 
A zsírt hevítsük fel, és a lisztet belekeverve készítsünk világosbarna rántást. Öntsük bele a finomra vágott fokhagymát, jól keverjük át, és a pirítás közben mérsékeljük a lángot, nehogy a rántás odaégjen. Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd öntsük fel a vízzel. Keverjük csomómentesre, sózzuk, és tegyük bele a babérlevelet, valamint az ecetet is. Főzzük öt percig, közben kevergessük. Vegyük vissza teljesen a lángot, hogy a leves éppen csak forrjon. Keverjük simára a tojást, majd folyamatos keverés közben csurgassuk a levesbe. Ekkor tegyük bele a kolbászkarikákat, majd forraljuk át még egyszer. A tojás és a kolbász mennyisége ízlés szerint változtatható, az egyik akár el is hagyható. Friss kenyérrel, zsemlével kínáljuk.
 
 
(A recept leírásakor a Großmutters Küche – Ungarndeutsche Gerichte für Alltag und Festtag című kiadványra támaszkodtam.)


 

Szólj hozzá!

Címkék: leves tojás ecet füstölt kolbász


A bejegyzés trackback címe:

http://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr811972339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.