pekeskifli

A baranyai sváb konyha nyomában pekeskifli@index.hu

Címkék

aszalt (1) aszalt szilva (1) bab (3) babfőzelék (1) babos tészta (1) beigli (1) belsőség (1) björn (1) bóly (4) bratwurst (1) bröselsuppe (1) burgonya (1) csirke (1) csirkepaprikás (3) dió (1) disznóvágás (3) ecet (1) édesség (1) emmaus (1) emmausz (2) expo center (1) falusi ízek fesztiválja (1) fánk (1) farsangi fánk (2) Faulweibstrudel (1) feked (5) fekete lászló (1) fesztivál (12) fetzestudl (1) fluta (1) főtt kolbász (1) főzni az alkotás örömével (1) fülemüle (1) füstölés (1) füstölt kolbász (1) geresdlak (5) gewürzstange (1) gnocchi (1) gombóc (3) gőzgombóc (6) gyümölcs (1) háttér (1) héveknédli (7) hólabda (2) húsvéthétfő (1) interjú (1) international evening (1) kakaó (1) kapor (1) karácsony (1) kartoffelflute (1) käse (1) käsfretschel (1) kékfestő fesztivál (2) klänge der heimat (1) kolbász (2) komló (1) könyv (1) körözött (1) leves (3) liba (1) m1 (1) magyaregregy (1) máj (1) mák (2) marcipán (1) márienberg (1) medvehagyma (1) molinó (1) mr4 (1) mr6 (1) nagynyárád (2) német klub (1) óbánya (1) palacsintatészta (1) Palkonya (1) paprikás (1) paradicsom (1) pekekipl (1) pekeskifli (5) pekes kifli (3) pince (1) pincesor (1) pogácsa (1) polgár pince (1) polgár pincészet (1) pörkölt (1) quarkpuffer (1) rádió (1) rakott krumpli (1) rántott leves (1) receptverseny (2) riport (1) rongyos rétes (1) saures (1) savanyú tojás (1) schneeball (2) sertéshús (2) sonka (1) sörkorcsolya (1) sóskifli (1) stifoder (1) stifolder (6) sufnudli (2) sütemény (3) sütőforma (1) sváb (2) svábfesztivál (1) sváb szépségverseny (1) szalámi (3) szederkény (2) szellemi örökség (1) szépségverseny (2) szív (1) szódabikarbóna (1) szüret (1) tejföl (1) tejszín (1) televízió (1) tojás (2) tojásleves (1) töltött káposzta (1) töltött paprika (1) történelem (1) tüdő (1) tukár (1) tunkes (1) túró (1) unser bildschirm (1) velő (1) verseny (1) villány (1) villánykövesd (2) wilhelm pék bora (1) zimtkrapfen (1) Címkefelhő

Bejegyzések

2009.10.19. 22:32 snaci

Ahol gőzgombócból lesz a kerítés

A geresdlakiak fesztiválján már tavaly is elleshettük a gőzgombóc készítésének legalább tucatnyi módját, és biztos, hogy az idei versenyen is jobbnál jobb, eddig még nem ismert receptekkel találkozhatunk majd. Szombaton, október 24-én ugyanis ismét összejönnek a héveknédli mesterei, hogy öt-hat fős csapatokban bemutassák a tudományukat az érdeklődők előtt.

 

Nem kis előkészületeket igényel a nevezés, hiszen az indulóknak a szervezők által biztosított liszten kívül mindent maguknak kell vinniük – a gázkályhától kezdve a főzőedényeken át az egyéb hozzávalókig. Az alapanyagokból pedig nincs hiány, hiszen a gőzgombócot eszik babbal, káposztával, mindenféle más zöldséggel, valamint füstölt sonkával, csülökkel, mártásokkal, néhol pedig kompótot adnak mellé. Kíváncsian várjuk az idei felhozatalt. Mert persze, hogy ott leszünk.

III. Gőzgombóc Fesztivál, Geresdlak, 2009. október 24.

(A fotó a www.gozgomboc.hu oldalról származik, ahol a részletes program is olvasható.)

Üzenj, küldj receptet levélben!

2 komment

Címkék: fesztivál gőzgombóc geresdlak héveknédli


A bejegyzés trackback címe:

http://pekeskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr471461980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

zoranka · http://www.pecsiborozo.hu 2009.10.26. 15:27:14

Idén sajnos nem jutottunk el a fesztiválra, pedig tavaly nagyon jól éreztük ott magunkat (www.pecsiborozo.hu/blog/gozben_a_gomboc). Köszönjük a linket a jobb sávban, hajrá baranyai sváb konyha! Olvasunk, figyelünk!

Agrogombóc 2009.10.29. 09:30:11

Köszönjük a pekeskifli.blognak a gyönyörű képeket és cikket a III.Geresdlaki Gőzgombófesztiválról.Reméljük hagyományainkat sokáig megőrizzük,az utánpótlás adott,hiszen az óvodások és iskolások is neveztek a fesztiválra.Ez a blog is vigye hirét a sváb konyhának hagyományaival és modern változatával együtt.